Thursday, October 21, 2010

PeRJaLaNaN HIdUp sEBaGaI stuDEnT nUrSe~ part 1

assalamualaikum semua. citer ak kali nie tentang ak ler.  nak cter pasal org len ak pom xthu nk cter aper. kalu ak punyer story tak best. mtak maaf banyak.heheehe.  coz tak de benda nak cter ak pom cter la psak ak sebagai student nurse. sekrg nie ak bru thun kedua. thun dpn abis ler. hrap-hrap dpt posting tempat best. nk jgk rsa tempat org len kan. tempat ak belajar sekrg nie pom dkat jer kat umah. kalu blik umah satu jam mmg cpt. kalu jlan tak jem mmg leh smpa awl. kdang- kdang tu hjung mggu mmg ak blik.haha. member-member jelouse tau.tu lar kelebihan ak dok dkat kat umah. kalu time rindu masakan ma pasal dah boring asyik mkn kat kdai jer ak blik jer lah. ma like but daddy don't like.hehe sb nyer membazir duet tmbang jer..huhuhu.ak tak kisaH pom. coz rmai kwan ak yg jeles. yelar kan. tak yah pning pkir psal tiket. duet pom bleh save. save bajet org kater kan. sekrg nie pom rmai kwan ak dok pening nk beli tiket nk blik rayer haji. ad yg menangis sb tiket ad lpah rayer. cian lak. kalu kijer shift ptg lg lar ssh nk blik. mmg sedih bler tgok. xkan nk rayer kat hostel. bikin ngis wooooo~woooo.


u really miss me.muaaahh!! love u too..
 ma kater kalu nak berjaya. kna usaha tau. selalu ajar diri bgun mlm. thu ler kter tu penakut tapi jgn dok pkir kot len lak. huhuhu. satu jer kelemahan ak. ak nie penakut. bukan ckit tapi bayak tau. pantang ad cter hantu. gua lari beb. kalu  keadaan terpaksa mmg ak sedia kain sma bantal.hahaha. dlm family ak ler yg paling penakut.huhuhu. mmg ad orang jd mangsa ak lar kalu tgh mlm.huhu. sori yer korang . ak dah banyak buat korang bikin ssh .


ehh!! boy. u looking for me..
sekrg nie pom ngah rindu nak blik umoh. kalu xdok halangan ingat nak blik sb skrg ngah kominiti coz cti ler 2 hari. tp sedikit hlangan wooo. mgu dpom oski nga exam. pkir gua pning  lar. tapi tgu jer raye haji.  hipertension ak. nt raye haji mmg gerenti ak bedal dging lembu puah2. hahaaha. gerenti punyer ad atah meja mcm2 jnis dging. sup dging. gulai dging.singan dging. bla bla bla. last- last muka pom dah mcm dging. tettt

ehh bwak tikar tu nk p maner

biler kiter dok dlm masyarakat. macm- mcm ragam kiter jmpa. ragam manusia yg menyebabkan gua hmpir gila. mnusia kalu bab permikiran mmg tak sama.. semmgnyer mnusia sebegitu.waduh!! bikin ayat tak sdap plak. hrap  pakai uniform saja buat org rmai d sekeliling kiter respect. kalu kiter tak pkai unifrom tika kiter nk rwat patient katoi mmg tak bg. begtu jgk nga dc kan. betol tak. ak mmg respect lar kerajaan sb mencadangkan pemakaian uniftrm yg seragam. tp aper yg korg pkir nga unifrom nurse nie. puteh kan.  kalu d kna kain yg jrang mmg seksi tp ikot atah si pemakai lar.



ayooo. apesal ak nmpak pendek jer ;(

hidup nie tak ad yg sempurna wlaupom kiter berusaha  untuk mjd sempurna. betol tak ak kter. susah dan senang mmg kiter yg merasa kan . kiter berusaha untuk menjga ati org espcially bler kter nk rwat pesakit. teringat ak satu kisah baru- baru nie. masa tu ak kijer dkat wad hospital oto. ad bdak tu bru umur 17. xcident nga mto. tp die gak yg slah. bwak mto laju-laju. coz kaki die dah tokleh gna coz kan la ptong. sdih ak pkir. ganer thu die nk hdup esok-esok. tak kn nk mengharap ma nga ayah die jer. hanya satu hrapn . pkai kaki palsu. tu pom kalu dia nk.  tp tgk kat die. bkn jtuh ati tau, adik lg tau. mcm die pentingkan dri sendiri. satu hari ak tgok student nurse swasta. i mean male nurse ok. student masterskill yg bru paktikel kat cni. nmpak gaya mcm agah jer. emm xperla. jnji tah kacau kterorg punyer kijer. diorg tu nk wat dressing dkat adik punyer stump tu. sakit ler. aper lg. adik berteriak mcm org dah tak brape betol. mcm-mcm lar pkatan yg kuar dr ayat adik tu. tak padam nga muka cmey.huhuhu. hnsem lar gak. bukan mengatal tau. "babi kau" "gilo" "nate"
mcm- mcm lar.kiteorg tau dia ngah sakit tp die tak ptut kater mcm tu. lgpom niat kteorg baek. nak cuci luka kasi cpat smbuh. kalu tak buat bleh menyebabkan infeksi. nk ker mcm tu. biler infeksi tu jangkit kat tulang. jd len lak kisah nyer



kisah yg tak dpat ak lpa kan bler ak bsuh bo pu makcik tu. kisah nie ak teringat smpa sekrg. ak nga member ak sma2 buat. ak pom heran npe mkcit tu tgk mcm tu jer. pelik nga heran. biler staff nurse dtg kat kteorg. die pom tgk plik gak, makcik! makcik! kaba dok. lpah tu, dtg lar beberape org dc nga mesin emengcy. kiter nie sebgai student jd xthu aper. 10 minit kmudiaan makcik tu dah tak da. mcm - mcm cara koteorg dah bt. CPR pom dah buat tapi tak menjd gak. sdih gler waktu tu. kisah tu ak terbwa ker mmpi. rsa bersalah timbul d ati. kalu lar ak oyak ke staff nurse awal hari tu. (cter nie tak berkait dgn gmbar d ats ok). coz jgn rsa geli bler nk mkn ok!!




bler pkir dan pkir itu lar die. mcm-mcm karenah manusia kan.huhuhu. esok- esok kan hrap jd staff nurse yg baek. tak nk jd nurse yg d benci org. tak nak!!! . tak nak jgk org salah anggap tentg nurse. nk nurse yg d sukai org rmai. waduh!! bikin ayat power jer. thun dpan ak kna pkai bep merah lak. aaahhh!! lg besar tgungjwap. lg nk abes lg besar tgungjawp kna pikul lg gila ak.woooo~woooo. bikin gua sdih woooo~ooo


p/s nti ak smbung lg ya. kalu rsa entry nie tak bgus tak interesting. sori to say ok. bye

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget