Friday, October 14, 2011

worry

Assalamuailaikum..
surry la guys. lama dah tak update blog. buzy kan tapi tak buzy pom.hahaha. time o9 tak buka pom kite punyer blog sebabnyer ak dah menjadi semakin malas. dulu pandai la kau ndop nasihat kat ore laen suh updatte blog tapi kau hampeh! hahaha. bukan per. sekarang nie mood nak exam bukan mood nak update blog. tunggu la time ak der maser ader perasan rajin insyaallah ter-update la jugak blog ak. tak der per pom nak update. kali nie ter- update sebab blog pom berhabuk macam sarang tikus. betol ekpom kan. wekkk. pengotor. 
sekarang hampir tiap-tiap manusia dan berubah. berubah nie banyak cara samada cara baek punyer atau sebaliknyer. per- hal kau bincang pasal tajuk berubah lak padahal kau punyer tajuk laen. WORRY laa konon. tajuk yg diatas tak der kena mengena pom. sajer- sajer kiter tulis...OK BYE

Thursday, June 30, 2011

sharing the laughter together

Assalamuailakum ^^

Hi Hi Hi Hi Hi. Lame kan aku tak update. Yelah takde idea lah nak update apa. Daripada aku dok merapu meraban baik aku mendiamkan diri dan men-stalk blog blog kalian. Ha saspen tak? blog siapakah yang aku stalk? adakah blog kamu? ya kamu. ataw kamu? ataw mungkin jack & the bean stalk? jawapannya BeautifulNara. ha ha ha. best woh tengok gossip kat situ. Boleh tgk gamba fasha sandha isap rokok. gambar rebecca nur islam pakai baju kain tak cukup heee...Ya Allah terok prangai..haha anak sapa lah ni...

sedang dok syok- syok tengok gambar yang telah lama berada dalam simpanan lapi aku.. aku terjumpa gambar2. tetttt. maka timbul la ideal yang tak berapa bernas se- bernas beras cap buatan malaysia.











I love this picture so much !
There's something about this picture
the smiles, the laughs
came sincerely from the hearts.
enough said, a picture tells everything!
p/s frendship forever

Wednesday, June 22, 2011

osteoporosis

Assalamuailakum
Dengar jer perkataan osteoporosis semua orang dah tahu kan?. persoalanyer siapa yang berisiko mendapat  osteoporosis? Adakan kita atau kamu?. let's checkout...

osteoporosis atau tulang rapuh dalam bahasa kampung bagi nek2 moyang kiter yang lebih mudah di fahami di kalangan mereka. kalu korang cakap medical nga tokyang korang kompen xtido malam di buatnyer. back from story. ia terjadi bila kadar penyerapan semula (osteoklas) lebih tinggi dengan kadar pembinaan tulang (osteoblas) dalam tulang korang. Aper punca yang menyebabkab menda tu berlaku? sah memang kena tahu. makne taknyer kalu korang yang jenis tak suker minum susu. susu , penting kerana kandungan kalsium adalah  untuk pembinaan tulang.tak der kaitan nga saper2 ok tapi susu juga boleh di ganti dengan sumber makanan yang lain contoh kekacang ker. jangan salah angap tu. osteoporosis juga korang buleh dapat bila korang merokok. tak kira men or women. Tapi ada juga mitos bahawa perempuan merokok bukan sajer2 tapi nak kelihatan slim. bukan model myfair ok. nie sebab asap rokok boleh membakar kalori. For more information, look on your website.

But, women' risk for osteoporosis than man. nak tahu kenapa. Ini sebab women include a thin body frame, race ( caucasian or asian ) , family history of osteoporosis, nulliparity, early menopause, moderate to heavy alcohol ingestion, smoking, caffeine use, sedentary lifestyle and a diet low in calcium. bunyi pom dah macam menyeramkan. lagipom baek mencegah daripada mengubati.hehehe. betul x?
nak ker anda jadi macam nie.. blup!!

nampak x tulang yang sihat nga osteoporosis.

p/s      sayangilah tulang kamu

Tuesday, June 21, 2011

peragai teruk yang malas nak layan

Assalamuailaikum      :)

sah aku sekarang menjadi malas. malas ketahap tak buleh nak di ubati.hahaha. betul ker?. sekarang nie aku macam loser? kenapa? sebab kerana sikap aku sendiri. semenjak cuti sem 2 minggu and duk umah. aku menjadi sangat malas. malas nak masak atau nak buat per2. tu r kijer aku. maser kat kolej ader gak kerja aku kat sana. ader jer rase benda yang kena buat. tu lar  ini lar. aku raser macam motivated cikit. ade jer kijer nak update blog. kira balance la jugak kehidupan seharian aku.  ini sebab duk jauh nga family hidup kena berdikari tapi biler call mum mesti nak ngis.. wuaahhh. belum aper dah nak ngis.hahaha.

tapi sekarang kehidupan aku menjadi sangat tegar. harap tak berpanjangan. tak suker hidup dalam keadaan malas sebab busan. rase macam orang loser jer. hehehe. sekarang aku banyak tidur. kalu tido pom mesti lama- lama. kalu tak tido pom mesti mengelamun melayang entah  kemaner. kalu mengelamun dapat jumpa Dr siti nurhaliza xper la jugak. suker buat kijer lama- lama. melantak macam - macam makanan sampai distended aku punyer abdomen. sekarang otak ngah pening sebab study back CPR belum lagi. pasal ubat pom banyak lagi kena hafal. totally buang maser.

Bukan itu saja, aku juga mempunyai tahap ignorance yang tinggi. kalu ader orang call, mesti tercari- cari phone maner la ku letak sebab aku xkisah letak kat maner. kalu ader miscall malas jer nak call balik. kalu jawap acuh tak acuh.hehehe. memang pemalas!!. satu kes yang lagi teruk biler hanset xder bateri. alamak punyer malas nak pi cas bateri. mula gelabah biler time nak call atau reply sms. nasib baek kat tangan ader 3 butir bijik hanset untuk keselamatan. oleh tu, aku kena BERUBAH

Monday, May 23, 2011

entry terima kasih buat.............

Assalamuailakum  ^^


wow!! suspen jer bunyi tajuk entry kiter.huhu. lamer giler aku tak update blog  buzy memanjang. banyak benda dalam otak yang kena pikir. banyak masalah yang perlu di selesaikan. aduissh macam laa masalah tu boleh di selesaikan dengan cepat. kalu lah masalah tu boleh selesai macam kiter makan nasi ker. best gak kan. otak pom tak mereng macam orang psy. bla bla bla...... banyak betul kau meleter.. kuaaawwwa.. hahahaha.
ok entry nie aku nak ucap terima kasih buat someone. orangnyer best.. sebest orangnyer ok.
aku nak ucapkan entry terima kasih buat QHAIRANI KHATINI sebab banyak tolong aku. begini citernyer bermulaa...hari tu juz suker- suker nga member2 sambil berphotoshoot sebab nak lepas stress.. exam poom dah abes tapi result yang pasti menanti. woow!! tak lalu deng nak makan..* buat muka seposen*. tampar nak. terima kasih la jugak kat edast sebab sponsor baju and cardigan. cantik sangat. nak kater sponsor tak jugak. kira hadiah kot. hehehe. aper pom thank sangat.


 me and Qhairani khatini

photoshoot


pic edit~ noraini mahadi


thank a lot of to kak edast sebab sponsor cardigan.. omey2 ^^

















NM ( noraini mahadi)~ ummmh sabar menanti benda yang tak pasti. * tampar nak*.ok abaikan model yang tak berbayar. yang nie just suker suki. tak der kaitan ngan saper2 tow . saper yang dengki buleh blah. blah jauh2 ..hahaha * gurau jer*
thank again to qhairani khatini and  kak edast

Thursday, April 14, 2011

haPPy

dear my happy
actually
i'm happy with my life
trust that...
i'm not kidding
i'm happy
but sometime
i'm crying
why
did someone not support u
no
i'm happy
becoz
i'm know who i'm
why
i juz " BUDAK BIASA"
huhuhu
but why . sometimes u told me that u happy
then ...
u look very sad
why dear
becoz
i'm scare
scare for something......




muka tak innoncent langsung. tampar nak !.juz kidding

p/s wuaahh. tak sabar nak balik.. waiting for something... back home.. sick home


Wednesday, April 13, 2011

handbag

assalamuailakum  :)

hah. biler beg tangan dah jadi salah satu fesyen @ macam - macam style yang adeer sudah pasti menjadi kegilaan ramai. tak kira la tua ker, muda ker, remaja ker dan juga termasuk lah aku. makin banyak lah duet yang akan melambung. so entry yang sebrape hebat hari nie juz taip ala- ala pendek jer sebab kiter nak tido sak nanti. kiter baru jer balik dari kijer. still lagi jadi Mx dekat wad mahsuri (lelaki) so sangat lewat la balik dan tergesa- gesa kiter menunaikan solat zuhur. uhuhu.     =*)



ini beg saya berkenan sangat. takthu lar bper . mungkin colour atau shapenyer yang comey gitu.hehehe. yang nie tak ori pom tapi mahal sangat. duet poket maner cukup nak beli. emmm sedihnyer. simpan laa dulu maner tau nanti- nanti ader duet lebih ker nanti boleh lar kiter beli erkk. tu pom kalu ader lar.hehehe
 "n_




yang nie pom berkenan gak. harga pom ok tapi tak thu laaaa. cantik kan.






ohhh tidak!! hehhee. excited jer lebih.hehehe . yang nie cantik giler- giler. tak jenero deng dok mikir kat beg tu. uisssh. macam ingat kat pakwe plok. ^^. cantik tu memang cantik tapi maser tu aku dok like kawan aku punyer contest. kiter pom p lar try tengok per hadiahnyer. mak oiiii hadiahnyer memang best. kalu ak menang contest tu pahtu dapat hadiah free. gerenti senyum sampai terlebih telinga. free beb!!.





ah yang nie aku punyer. pi laen. maen jauh- jauh. cukup- cukup dah tengok tu. kiter dah punyer pom


p/s noraini mahadi bukan mania = aku suker colour merah bukan aku mania. orang mania suker colour yang terang like yellow taow.











There was an error in this gadget