Friday, October 29, 2010

sEmaLAn AkU...

SeMaLaN Ak mEnAnGiS
MeNaNGiS DAlaM diAM
SeBeLuM mAtA kU TiDo..
eH mTa ManEr LeH TiDo
peRJam LeR
HEHEHE
Sempat lg kau buat lawaknyer.

semalam lagi ak nak tulis entry nie tapi tak kesampaian. ad sedikit halangan. entah kenapa semalam ak teringat dekat ayah ak. ak miss sangat. sedang ak dok asyik pikir dia tiba-tiba air mata ku megalir. rindu sangat ker. YEA!! mmg ak ringu sgat. tapi kenapa yea. ak masih teringat lg ketika hari tu ak nk exam SpM. 
'ayah! kak ngah nk exam nie. takut lar'. ayah tak menjawap pom malh  memandang ak dgan senyuman. pelik aku melihat. malam tu ak bangun nak wat solat tahajud. dgn solat itu lar ati ak jd tenang. mlm tu ak bgun. aikk!!!!! aak melihat bilik solat tu bercahaya. pelik ak memikirkan. setahu ak tak pernah ad org dlm umah ak bangun waktu sebegini. setahu ak jgk. ayah akn pastikan semua lampu dah tertutup dan pintu telah tertutup. heran betol. ak nekad untuk melihat siapa d dlam. tiba-tiba air mata ak menitis. sayu d ati. menangis pom ad. ak mlihat ayah sedang menunaikan solat tahajud untuk ak. T____T. terima kasih ayah. 

ad satu kisah lagi yg bikin ak sedih giler. adik ak laki bongsu yg kedua mmg nakal ckit. mata sepit ala-ala cina ckit.mgkin sebelah ma ak ad meh nga cina kot sebab tok ak mata sepit sgat. puteh tu mmg lar.hehehe. berbalik cter tu xd. satu hari adik ak yg satu nie 2 hari tak balik umah. kisahnyer secret dan sebab aper pom tak buleh ckap. ma mmg tak nak cara dah sb die mmg bgtu. ayah cari dia merata-rata tempat. umh tok , umah kawan die lar. tak jmpa gak . 2 hari lepas tu terjumpa lar dia dkat umah tok tapi dia menyorok. ayah pegang dia nak bawak balik umah tapi die tak nak. ayah paksa gak. masa tu ak tgk air mata ayh menitis. ak yg mmg ati berjiwa sensitif aper lagi. masa tu timbul keinsafan dlm dri ak. entah kenapa ati ak menjd begitu syg sgt2 kat ayah ak. T_____T

ak tak sampa ati tgk ayah ak berkerja d tgh panas yg terik. korang nak thu tak. ayh ak sebenaryer puteh tapi d sebab kan faktor pekerjaan kulitnyer jd gelap. pernah satu hari ayah mintak losyen nga k sebab tgn kasar  sgt. eh bau bby lar ayh nati.hehehe.


ayah!!!!
ayah terima kasih buat semua itu........................................................................................................
  •  terima kasih kerana bgun awal pagi semata-mata nak masak untuk kiteorg yg nak p sekolah tapi nasi goreng   yg ayah masak mmg sdp
  • terima kasih ayah kerana tanpa jemu hari-hari ayah atar kiteorg p sekolah
  • terima kasih ayah kerana rela menghantar aak p hospital kerana ak kn sengat  lipan ktika jam 3 pagi hri tu
  • terima kasih ayah kerana tak kira sakit atau bosan , ayah ttp p kijer untuk mencari sesuap nasi untuk kiteorg terima kasih ayah kerana medukung ma p hospital ketika ma jatuh nak ambek air sembahyang hari tu
  • terima kasih ayah kerana sudi merasa masakan yg ak buat walpom tidak sdp sgt

ayah!! banyak benda lg yg za nak ckap tapi masa tak mengizinkan sebab za nak exam. za nak study
ayah!! jasamu za akan kenang sampa biler-biler
terima kasih ayah buat sekali lagi

 masa tu ak pakai tudung ala-ala cincai jer. terima kasih dik. ak pnjam kau punyer tdung jap
(T_____T)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget