Friday, October 15, 2010

SiMpLe Is LiFe ;)


nie my mummy. :) die perasan tak thu tu yang kiter snap pic dier.hehehe. my mum nie sorang tukang jahit.. suri umah yang tetap jugak. ibu kepada 6 orang anak termasuklah aku.hehehe. ma ak mmg terer bak2 jahit. bukan nak bangga tapi hakikat.hehehee. perasan betol la ak. 

yang nie lengan ala kedut ckit. kalu nak cedok gulai ker. menda ker gerenti xyah selak dah lengan tu sebab dah melakt pom kat legan tu. lagi senang nak pkai. kat ujung tu kter kelim lar ckit sebab kite tak nak kasi berbulu kain tu. kelim lak kna la ikot warna. baru nampak cmey. xmhal pom cma kalu nk tempah cma getah die mhal ckit lar psal harga getah mhal kot. lantak lah . janji nak pkai




yang nie plak jahitan manik. orang tukang jahit nie bru belajar. not my mum ok. tapi adik ak yang buat. nama norasyawal. tingkatan 5 sekrg nie.esok lusa dah nak exam.adik!! cayok!!. die mmg kreatif tapi tak lar mcm akak die.heheehe. segan lar.heheehe. ishhh!!! bukan puji kau lar. ad perasan punyer orang. tettttt. kalu nak stail mcm nie mmg lar mhal sb ssh jgk nak buat pasal ak dah try buat tapi menjd ckit jer.hehehehe. sy mlur lar nak oyak. yang tukang jahit nie mesti lar dah nak patah tulang sma tu mhu kuar bijik mta tu.aishh!!! psal die bersemangat sb nak rya kan hari tu. ape pom menjadi gak.hehehe


yang nie stail manik panjang.nampak jer simplerr jer kan tapi nak tgu smpa ke siap mcm nk mapus. hehehe yg nie nie bju ak tp bukan ak lar yg jahit manik tap adik ak. bgus x.heheehe. dia adalh gabungan 2 colour iaitu merah dengan pink.


 super jer mcm d atas. simper jer kan. kalu nak tempah mmg mhal sebab kter gna tgn kan. dah kalu gun tangan msti gna tenaga kan. lagipun manik mahal. kalu tak cya pi la tgok kat kdai. tapi pilihan ma ak kalu nak bli manik msti yg berkualiti bukan berkuatiti tau . tak kisah kalu mhal sb untuk kepuasan diri kter gak kan. manik yang d pilih mssti lar bersinar dan warna tak mudah luntur.


hahaha. yang nie lagi simpler . tak perlu msa yang panjang. tenaga pom xmembazir. bli jer yang dah siap manik lepas tu lekat jer lah kat lengan. ikot keretiviti korang. lagipom tak perlu mesin menjahit cuma perlu seterika jer. senang jer kan. lagipom bju kurung yang dah lmer pahtu segan nak pkai ker bleh lar gna cra nie. manik ad mcm colour. ikot korang lar asal puas ati.
so. len kali ak ak cter lak sb pict xbyak. ak pom xsnap byak pic. kalu nak cter tanpa pic xsdp gak kan. betol x. coz thanx bca entry nie. kalu ad kmen juz put whatever u want ok  (whatever)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget